MTB-udvalget trækker sig med åbent brev

DCU’s MTB-udvalg har fået nok og træder kollektivt tilbage – med øjeblikkelig virkning. Skylden skydes på den siddende DCU-bestyrelse. Hvor det efterlader dansk MTB, på kort og på langt sigt, ved ingen netop nu. Men den dramatiske beslutning får konsekvenser for terrændisciplinen. Vi bringer nedenfor det åbne brev, som MTB-udvalget i dag har udsendt, i uredigeret form. (Billedet ovenfor, fra SRAMligaen i Varde, har vi dog selv tilføjet.)

 Åbent brev til MTB klubberne, DCU’s repræsentantskab og DCU’s bestyrelse

Vi har i MTB udvalget det sidste år arbejdet med DCU Ungdoms Cuppen (Medaljeløb for MTB), koordinering af termin, UCI-løb (i forbindelse med arrangørerne bag MTB ligaen) som i 2017 og 2018 så ud til at blive udvidet med op til tre kategori HC løb (niveauet lige under World Cuppen), to danske mesterskaber, Nordisk MTB Series (samarbejde med de nordiske unioner omkring en MTBLiga på tværs af landegrænser) og startet en XCM Cup (MTB Marathon serie), som i 2017 så ud til at blive udvidet fra to til fem afdelinger.

Vi har benyttet et godt pålideligt og økonomisk forsvarligt tidtagningssystem, som ikke blot varetog DCU MTB-sportens tidstagning, men også spørgsmål, planlægning, tryk af  startnumre, hjælpe med MyLaps chips, når DCU’s kontor har været for presset til at hjælpe.

Vi har brugt utroligt meget tid på at få jer klubber til at se de mange positive ting der ligger i et tættere samarbejde på tværs af de to distrikter (Sjælland og Jylland/Fyn). Vi har yderligere fremmet og hjulpet landstræneren Mads Bødker med talentudvikling.

Vi har i 2016 fået en elite-verdensmester, vi har nr. 1 og 2 på U23 ranglisten, en europamester samt to kvalificerede deltagere til OL.

Vi må desværre meddele, at denne indsats fra udvalgets nuværende medlemmer stopper med øjeblikkelig virkning. Dette skyldes, at vi gentagne gange er stødt på forhindringer i samarbejdet med bestyrelsen i DCU. Forhindringer der i den grad har besværliggjort vores frivillige arbejde, frem for at bakke det op. Vi ønsker derfor ikke fortsat at fortsætte vores indsats under de vilkår. Nedenfor er listet de forhold vi ikke fortsat kan accepterer:

  • Vi er blevet mødt med ultimative krav om, at alt tidtagning og tilmelding skal skifte til tilmelding.cyklingdanmark.dk, på trods af, at det har været aftalt, at vi først skulle prøve systemet med udvalgte løb.
  • Vi har modtaget trusler om, at klubber får frataget deres mulighed for at tegne licenser, hvis ens medlemmer deltager i MTBLigaen.
  • Vi er blevet mødt med postulater om, at de bærende kræfter bag MTBLigaen skulle have stjålet store beløb af kassen, på trods af at alle færdige regnskaber er lagt frem og godkendt af de klubber, der har arrangeret løbene. Efter godkendelse er regnskaberne fremsendt til bestyrelsens MTB repræsentant.
  • Vi er uden forudgående varsel blevet orientering om, at DCU’s cup-sponsorat ikke dækker MTBLigaen. Dette uagtet af, at vi hele året har skullet sætte reklamer op omkring mål og på startnumre.
  • Vi har oplevet fralæggelse af ansvar fra bestyrelsen, da denne ikke har villet vejlede eller bistå med at forhindre klubber og privatpersoner i at lave teams med ryttere på helt ned til 11-12 år.
  • Ikke har modtaget dem fornødne hjælp til råbe lokal- og lands politikere op i forbindelse med tilladelser til afholdelse af løb

Vi finder det uacceptabelt, at vores frivillige indsats honoreres med ovenstående krav, trusler og postulater. Vores personlige grænser er overtrådt. Bestyrelsen måde at agere over for det frivillige udvalg kan ikke findes acceptabelt eller ses som værende fremmende for dansk cykelsport, nærmere tværtimod.

Grundet de ovennævnte forhold, har vi valgt at måtte stoppe vores arbejde øjeblikket. Et arbejde hvori vi alle har lagt mange frivillige kræfter og tid, og et arbejde som vi mener har været en garant for et positivt og udviklende arbejde for MTB- og cykelsporten.

Samtlige af MTB-udvalgets medlemmer trækker sig med øjeblikkelig virkning.

Vi håber, at der i den allernærmeste fremtid findes en løsning i Danmarks Cykle Union der sikrer, at et sundt og motiverende miljø for fremme af cykelsporten i Danmark igen vil være tilstede.

På vegne af DCUs MTB Udvalg
Henrik Kirk – formand
Katrine Vedersø – Medlem
Dennis Lehmann – Medlem
Michale Lejer – Medlem
Per Mikkelsen – MTB liga

Del artiklen med dine venner

Adam Aisen Skrevet af:

Har cyklet det meste af sit liv og i en årrække skrevet artikler om cykling, i de senere år med fokus på MTB og cyklecross. Langt hovedparten af Adams artikler er udgivet på Feltet.dk.

Kommentarer er lukket.