Om XCCX.dk

XCCX.dk er sat i verden for at levere kvalitetsindhold om mountainbiking og cyklecross – XC og CX. Gennemarbejdet og velresearchet stof om terræncykling, der giver sporten og kulturen omkring de to discipliner dybde og perspektiv.

Her på siden finder du ikke mange resultatlister. Og selvom helt aktuelle nyhedsartikler forekommer, er det heller ikke her, du finder alle nyheder om, hvad der sker i sporten. XCCX.dk er ikke fortrinsvis et nyhedsmedie. Det kan andre gøre bedre end os. Det samme gælder for så vidt for udstyr, livsstil, motion og de fede spor, selvom glædelige undtagelser jo altid sniger sig ind.

XCCX.dk’s helt klare ambition er at levere indhold, som ikke findes på andre danske medier, store såvel som små. Artikler, features, billeder og videoer, som gør dig klogere på terræncykling. Som giver dig – vi gentager det gerne – perspektiv og dybde. Nuancer, analyser og historisk bevidsthed på kendte såvel som på ukendte sider af sporten. Den slags mangler der. På dansk vel at mærke.

Siden er vokset ud af en stor og oprigtig lyst til at fortælle og berige. Kærlighed til de to ‘beskidte’ cykeldiscipliner. Men også af en ærgrelse over, at så få danske sportsmedier finder terræncykling interessant – og værdig til ordentlig dækning. I lyset af den historik, Danmark har inden for cross country mountainbiking (XC) og cyklecross (CX), de resultater, danske ryttere gennem de seneste fire årtier har opnået, kan den nedprioritering forundre.

Det vil XCCX.dk gøre sit bedste for at rette op på – med tre dogmer:

1. Det skal være sjovt at lave og underholdene at læse/se
2. Det skal berige vores læseres viden om terræncykling
3. Det skal gavne dansk mountainbiking og cyklecross

Her på XCCX.dk finder du vores egne udgivelser. På vores facebook-side er vi sommetider endnu mere gavmilde og hjælper dig til at finde og læse også andre danske mediers – i vores øjne – bedste artikler om terræncykling. For naturligvis produceres der kvalitetsindhold ‘derude’, men det er vores oplevelse, at man ofte ikke selv når at se det i den konstante nyhedsstrøm.


XCCX.dk er et ikke-kommercielt medie. Siden genererer ingen indtægter, og alle udgifter samt ressourceforbrug hviler på vores egne skuldre. Al økonomi er med andre ord et internt anliggende.


XCCX.dk er iværksat, skrevet og redigeret af Adam Aisen og Thomas Bonne.

xccx-partners

Adam Aisen har cyklet hele sit liv og er tidligere journalist og redaktør ved cykelsportsmediet Feltet.dk samt mediets specialist i MTB og cyklecross. Til daglig er Adam kommunikationsmedarbejder i Herlev Kommune og har tidligere været stærkt involveret i gadeidrætsorganisationen GAME. Adam er uddannet cand. mag. i europastudier fra Århus Universitet.

Thomas Bonne er tidligere rytter på elite- og landsholdsrytter i MTB og cyklecross, med mange DM-medaljer i samlingen. Thomas er til daglig direktør og coach ved træningsvirksomheden AimHigh og personlig træner for flere af landets MTB-talenter. I bagagen har Thomas en Ph.d. i  ilttransportkapacitet fra Institut fra Idræt, Københavns Universitet og er cand. Scient. i Human Ernæring fra Københavns Universitet.